Pizzataskut

Pizzatasku on helposti käsin syötävä ja herkullinen vaihtoehto retkievääksi

4 annosta

Valmistusohje

4 isoa taskua

Pizzataikina
2 tl kuivahiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Täytteet
0,5 prk (á 400 g) valmista pizzakastiketta
1 pss (150 g) kasviproteiinisuikaleita tai kinkkusuikaleita
1 pss (150 g) juustoraastetta
1 prk (227 g/140 g) ananaspaloja
öljyä paistamiseen

Työvälineet retkelle: ruokalusikka, paistinpannu, paistinlasta

  1. Kotona: Liota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan levätä hetki leivinliinan alla.
  2. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Jaa taikina neljään osaan. Pakkaa taikinalevyt mukaan esimerkiksi leivinpaperien väliin, niin etteivät ne tartu toisiinsa.
  3. Varaa täytteen ainekset ja työvälineet mukaan retkelle.
  4. Retkellä: Levitä pizzakastiketta taikinalevyille. Jätä reunoille paljasta taikinaa, jotta se liimautuu tiiviimmin kiinni.
  5. Levitä kunkin taikinalevyn toiselle puolikkaalle suikaleita, juustoa ja ananasta.
  6. Taita taikinalevyt kahtia ja painele reunat tiiviisti kiinni.
  7. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista pizzataskuja molemmin puolin noin 5 minuuttia nuotiolla tai retkikeittimellä.
  8. Nauti pizzatasku käsin

Testattu Marttakeittiössä

Vinkki! Helpota retkeä ja valmista pizzataskut valmiista pizzataikinasta. Kauppojen kylmähyllyssä on pakkauksia, jotka sisältävät valmiin taikinan ja kastikkeen. Yhdestä pakkauksesta saa neljä isoa taskua.

Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 593 kcal/annos
  • Rasva 23.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Proteiini 24.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71.9 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 800.1 mg
  • Kalsium 381.1 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 9.7 mg