Pkhali porkkanoista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_pysty_kebab_vartaat_H.jpg
Pkhali porkkanoista
Pkhali on georgialainen sesongin kasviksista tehty tahna, jota syödään leivän kanssa. Se sisältää niitä kasviksia, mitä kulloinkin on saatavilla: porkkanaa, punajuurta, kaalia, pinaattia, villiyrttejä… Pääosassa on aina yksi raaka-aine. Tahnasta…
Valmistusohje
100 g saksanpähkinöitä
500 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
puoli ruukkua korianteria
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl sahramia
1 rkl viinietikkaa
0,5–1 tl suolaa
1 punainen chili
Koristeluun:
granaattiomenan siemeniä
- Laita saksanpähkinät likoamaan veteen. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat.
- Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi ja soseuta. Hienonna hieman pehmenneet saksanpähkinät monitoimikoneella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja yhdistä porkkanasoseeseen.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja korianteri ja sekoita porkkanasoseeseen. Lisää jauhettu korianteri, sahrami ja viinietikka. Lisää suolaa ja hienonnettua chiliä vähitellen. Maistele, ja mausta tarvittaessa lisää.
- Laita tahna jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Muotoile tahnasta tarjoilulautaselle palleroita ja paina kevyesti kuoppa keskelle. Koristele granaattiomenan siemenillä.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 249 kcal/annos
- Rasva 17.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 5.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 15.3 g
- Sokerit 13.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 317.3 mg
- Kalsium 80.3 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 26.9 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklViinietikka
-
1 tlkorianteri (mauste)
-
7 gValkosipuli
-
500 gPorkkana
-
1 kplGranaattiomena
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
0.5 tlkurkuma, jauhettu
-
2 varttaKorianterin lehdet
-
100 gPähkinä, saksanpähkinä