Pkhali porkkanoista

Pkhali on georgialainen sesongin kasviksista tehty tahna, jota syödään leivän kanssa. Se sisältää niitä kasviksia, mitä kulloinkin on saatavilla: porkkanaa, punajuurta, kaalia, pinaattia, villiyrttejä… Pääosassa on aina yksi raaka-aine. Tahnasta…

G
4 annosta

Valmistusohje

100 g saksanpähkinöitä
500 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
puoli ruukkua korianteria
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl sahramia
1 rkl viinietikkaa
0,5–1 tl suolaa
1 punainen chili
Koristeluun:
granaattiomenan siemeniä

  1. Laita saksanpähkinät likoamaan veteen. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat.
  2. Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi ja soseuta. Hienonna hieman pehmenneet saksanpähkinät monitoimikoneella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja yhdistä porkkanasoseeseen.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja korianteri ja sekoita porkkanasoseeseen. Lisää jauhettu korianteri, sahrami ja viinietikka. Lisää suolaa ja hienonnettua chiliä vähitellen. Maistele, ja mausta tarvittaessa lisää.
  4. Laita tahna jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Muotoile tahnasta tarjoilulautaselle palleroita ja paina kevyesti kuoppa keskelle. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 249 kcal/annos
  • Rasva 17.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 15.3 g
  • Sokerit 13.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 317.3 mg
  • Kalsium 80.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 26.9 mg