Porkkana-kikherne-maapähkinäkeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutiota
1 tlk säilykekikherneitä
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 tlk kaurakermaa
tuoretta yrttiä, esim. korianteria

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio.
  3. Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
  4. Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 332 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.8 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • Kalsium 114 mg
  • Natrium 586.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 10.1 g
  • Sokerit 15 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Rasva 16.7 g