Valmistusohje

2 isoa porkkanaa
½ kukkakaalia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½-1 rkl voimakasta currya
1 tl juustokuminaa
5–6 dl vettä
½ kasvisliemikuutiota
2 dl punaisia linssejä
1-2 tl hienonnettua korianteria
1 rkl soijakastiketta
pari oksaa tuoretta korianteria

  1. Kuori ja lohko porkkanat.
  2. Paloittele kukkakaali.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
  4. Lämmitä curry ja juustokumina öljyssä pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
  5. Lisää porkkanalohkot ja kuullota hetki.
  6. Lisää 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio sekä huuhdotut linssit.
  7. Hauduta 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  8. Lisää loppuvaiheessa kukkakaalilohkot.
  9. Lisää korianteria, soijakastiketta ja tarvittaessa vettä.
  10. Tarkista maku. Koristele korianterilla.

    Tarjoa täysjyväriisin tai perunoiden kanssa.

Ainesosat

  • 2 iso annos (100.0 g)
    Porkkana
  • 300 g
    Kukkakaali
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3/4 rkl
    Mausteet, currya
  • 1 tl
    korianteri (mauste)
  • 5 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 2 dl
    Linssi, punainen, kuivattu
  • 10 g
    Korianterin lehdet
  • 1 rkl
    Maustekastike, soijakastike

Reseptin ravintosisältö

Energia 231 kcal/annos
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 556.7 mg
  • Kalsium 76.8 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • C-vitamiini 52.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu