Porkkana-kukkakaalicurry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkanacurry_netti.jpg
Porkkana-kukkakaalicurry
Valmistusohje
2 isoa porkkanaa
½ kukkakaalia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½-1 rkl voimakasta currya
1 tl juustokuminaa
5–6 dl vettä
½ kasvisliemikuutiota
2 dl punaisia linssejä
1-2 tl hienonnettua korianteria
1 rkl soijakastiketta
pari oksaa tuoretta korianteria
- Kuori ja lohko porkkanat.
- Paloittele kukkakaali.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
- Lämmitä curry ja juustokumina öljyssä pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
- Lisää porkkanalohkot ja kuullota hetki.
- Lisää 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio sekä huuhdotut linssit.
- Hauduta 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
- Lisää loppuvaiheessa kukkakaalilohkot.
- Lisää korianteria, soijakastiketta ja tarvittaessa vettä.
- Tarkista maku. Koristele korianterilla.
–
Tarjoa täysjyväriisin tai perunoiden kanssa.
0.49 kg CO2 ekv
- Energia 231 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 11.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
- Sokerit 6.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 556.7 mg
- Kalsium 76.8 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 52.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 iso annos (100.0 g)Porkkana
-
300 gKukkakaali
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
7 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
3/4 rklMausteet, currya
-
1 tlkorianteri (mauste)
-
5 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlLinssi, punainen, kuivattu
-
10 gKorianterin lehdet
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/2 kplKasvisliemikuutio