Porkkana-maapähkinäkeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
500 g porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua korianteria
1 tl kurkumaa
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
5–6 dl vettä
2 rkl sileää maapähkinävoita
suolaa
tuoreita yrttejä
pähkinöitä

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri hienolla raastinterällä. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.
2. Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä kattilassa keskilämmöllä. Kuullota siinä sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja kuivattua korianteria sekä kurkumaa n. 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan porkkanapalat ja sekoita. Anna myös porkkanoiden lämmetä hiukan.
4. Lisää vettä n. 5–6 dl, tai sen verran, että porkkanat peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia.
5. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Sekoita ja anna kiehua n. 10 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
6. Lisää maapähkinävoi ja sekoita, kunnes se on sulanut keittoon.
7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Ota sivuun vauvan annos ja lisää loppuun maun mukaan suolaa muulle perheelle. Muun perheen annokseen voi silputa päälle tuoreita yrttejä tai ripotella pähkinöitä.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 246 kcal/annos
  • Rasva 12 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.1 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 86.6 mg
  • Kalsium 59.7 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 11.4 mg