Valmistusohje

4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinajuhetta
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl anansmurskaa

Kuorrutus:
50 g sulatettua margariinia
0,5 dl kahvia
n. 4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
nonparelleja

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuiva-aineseos, öljy, porkkanaraaste ja anansmurska vaahdon joukkoon kevyesti sekoitellen.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.
  7. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakkulevyn päälle. Ripottele päälle nonparelleja.
  8. Leikkaa kakku leivoksiksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 193 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 84.5 mg
  • Natrium 120.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 16.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.3 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 8.5 g

Katso video

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu