Porkkanagratiini
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkanagratiini.jpg
		
		Porkkanagratiini
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Kasvikset
 - Kasvis
 - Uuni- ja pataruoat
 - Välipalat
 
Valmistusohje
800 g porkkanoita
2 (puna)sipulia
2 rkl öljyä
300 g pakastepinaattia
300 g (kevyt)fetajuustoa
80 g mantelilastuja
4 dl maitoa tai ruokakermaa
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta
- Kuumenna uuni 200°C:seen.
 - Kuori ja viipaloi porkkanat.
 - Keitä kypsiksi vähässä vedessä. Valuta keitinvesi pois,voit käyttää sen vaikkapa keiton liemeksi.
 - Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia siinä muutama minuutti.
 - Lisää porkkanat,sulatettu, valutettu pinaatti. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut.
 - Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
 - Sekoita maidon joukkoon munat, mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan.
 - Kypsennä uunin alatasolla noin puolituntia.
–
Tarjoa lisäkkeenä tai alkupalana tai illanistujaisruokana. 
Hiilijalanjälki / annos
							2.04							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 582 kcal
 - Rasva 41.8 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
 - Proteiini 27.9 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
 - Sokerit 19.5 g
 - Kuitu, kokonais- 7.6 g
 - Natrium 2059.2 mg
 - Kalsium 688.2 mg
 - Rauta 4.2 mg
 - C-vitamiini 62.3 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
 - 
								80 gManteli
 - 
								300 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
 - 
								300 gPinaatti
 - 
								2 rklRypsiöljy
 - 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								800 gPorkkana