Porkkanagratiini

G
4 annosta

Valmistusohje

800 g porkkanoita
2 (puna)sipulia
2 rkl öljyä
300 g pakastepinaattia
300 g (kevyt)fetajuustoa
80 g mantelilastuja
4 dl maitoa tai ruokakermaa
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta

  1. Kuumenna uuni 200°C:seen.
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Keitä kypsiksi vähässä vedessä. Valuta keitinvesi pois,voit käyttää sen vaikkapa keiton liemeksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia siinä muutama minuutti.
  5. Lisää porkkanat,sulatettu, valutettu pinaatti. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  7. Sekoita maidon joukkoon munat, mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan.
  8. Kypsennä uunin alatasolla noin puolituntia.

    Tarjoa lisäkkeenä tai alkupalana tai illanistujaisruokana.
Hiilijalanjälki
2.04 kg CO2 ekv
  • Energia 582 kcal/annos
  • Rasva 41.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
  • Proteiini 27.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
  • Sokerit 19.5 g
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Natrium 2059.2 mg
  • Kalsium 688.2 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 62.3 mg