Pikantti porkkanahummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_crudites_vaaka_hpien.jpg
Pikantti porkkanahummus
Pikantti porkkanahummus toimii mainiosti vaikkapa crudités-lautasen kanssa. Hyödynnä lautaselle kauden kasviksia ja valitse omat suosikkisi.
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
300 g (3–4 kpl) porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
1 prk säilöttyjä kikherneitä
3 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
¾ tl suolaa
¾ tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
Tarjoiluun seesaminsiemeniä, persiljaa
- Pese porkkanat ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat muutaman sentin pätkiksi ja levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne pellille porkkananpalojen joukkoon.
- Pirskottele porkkanoiden ja valkosipulien päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paahda 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Valuta kikherneet ja yhdistä kulhossa niiden kanssa paahdetut porkkanat ja valkosipulinkynnet, tahini, sitruunamehu, loput 2 rkl öljyä sekä mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
- Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.
- Laita hummus tarjolle kulhoon ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä ja yrttejä.
Vinkki: Vaihtele crudités-vadin kasviksia satokauden mukaan ja kypsennä osa haluamallasi tavalla esimerkiksi grillissä, parilalla, uunissa tai keittämällä.
Testattu Marttakeittiössä
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 136 kcal/annos
- Rasva 7.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 33.1 mg
- Kalsium 47.6 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 4.3 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 gMustapippuri
-
0.5 gSuola, pöytäsuola
-
50 gSitruunamehu
-
3 rklOliiviöljy
-
3 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
200 gKikherne, kuivattu
-
27 gValkosipuli
-
300 gPorkkana