Porkkanajäädyke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkanaj_dyke2netti.jpg
Porkkanajäädyke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
2 1/2 dl (350 g) porkkanasosetta
200–250 g tomusokeria
1 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
(1 rkl sitruslikööriä, esim. Grand Marnier)
- Sekoita tomusokeri veteen.
- Keitä lientä noin minuutti.
- Purista sitruunasta mehu ja lisää se vaniljasokerin kanssa sokeriliemeen. Jäähdytä liemi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita kylmään liemeen porkkanasose ja kermavaahto. Voit maustaa jäädykemassan liköörillä.
- Kaada jäädyke kulhoon tai annosmaljoihin.
- Anna jäätyä pakastimessa, annosmaljat 2–3 tuntia, iso kulho vähintään neljä tuntia.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
0.57 kg CO2 ekv
- Energia 413 kcal/annos
- Rasva 17.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 67 g
- Sokerit 61.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 31.9 mg
- Kalsium 61.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 9.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlVanilliinisokeri
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
225 gTomusokeri
-
350 gPorkkana