Valmistusohje

2 1/2 dl (350 g) porkkanasosetta
200–250 g tomusokeria
1 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
(1 rkl sitruslikööriä, esim. Grand Marnier)

  1. Sekoita tomusokeri veteen.
  2. Keitä lientä noin minuutti.
  3. Purista sitruunasta mehu ja lisää se vaniljasokerin kanssa sokeriliemeen. Jäähdytä liemi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Sekoita kylmään liemeen porkkanasose ja  kermavaahto. Voit maustaa jäädykemassan liköörillä.
  6. Kaada jäädyke kulhoon tai annosmaljoihin.
  7. Anna jäätyä pakastimessa, annosmaljat 2–3 tuntia, iso kulho vähintään neljä tuntia.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 413 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 67 g
  • Sokerit 61.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 31.9 mg
  • Kalsium 61.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 9.3 mg
Jaa sivu