Valmistusohje

2 1/2 dl (350 g) porkkanasosetta
200–250 g tomusokeria
1 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
(1 rkl sitruslikööriä, esim. Grand Marnier)

  1. Sekoita tomusokeri veteen.
  2. Keitä lientä noin minuutti.
  3. Purista sitruunasta mehu ja lisää se vaniljasokerin kanssa sokeriliemeen. Jäähdytä liemi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Sekoita kylmään liemeen porkkanasose ja  kermavaahto. Voit maustaa jäädykemassan liköörillä.
  6. Kaada jäädyke kulhoon tai annosmaljoihin.
  7. Anna jäätyä pakastimessa, annosmaljat 2–3 tuntia, iso kulho vähintään neljä tuntia.

Ainesosat

  • 350 g
    Porkkana
  • 225 g
    Tomusokeri
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1/2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 413 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 61.6 mg
  • Natrium 31.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 61.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 67 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Rasva 17.4 g
Jaa sivu