Porkkanakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/marttaliitto_porkkanakakku_vaaka_h.jpg
Porkkanakakku
Mehevä porkkanakakku maistuu ympäri vuoden niin kotona kuin juhlatilaisuuksissa.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
Valmistusohje
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
4,5 dl porkkanaraastetta (4-5 porkkanaa)
Kuorrutus:
75 g pehmeää margariinia tai voita
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun:
Pähkinärouhetta
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele sen reunat.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahtoon.
- Lisää rypsiöljy ja porkkanaraaste varovasti taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetken ajan vuoassa ja kumoa se sitten esimerkiksi leikkuulaudalle tai tarjoiluastialle jäähtymään rauhassa.
- Sekoita kuorrutuksen kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella sileäksi.
- Halkaise kakku ja nosta toinen levy tarjoiluastialle. Levitä kuorrutusta kakun väliin ja nosta kansi kakun päälle. Levitä kuorrutusta myös päälle. Ripottele vielä pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.
Hiilijalanjälki / annos
0.52 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 501 kcal
- Rasva 29.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 53.2 g
- Sokerit 40 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 343.3 mg
- Kalsium 218.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 1.8 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
20 gPähkinä, saksanpähkinä
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1.05 cup unsiftedTomusokeri
-
4 kplPorkkana
-
1 tlKardemumma
-
0.5 tlInkivääri, jauhettu
-
1.5 tlKaneli, jauhettu
-
3 tlLeivinjauhe
-
1 tlVanilliinisokeri
-
7 rklJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
-
0.84 cupVehnäjauho, valkoinen
-
1.26 cupSokeri
-
3 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
20 gPähkinä, saksanpähkinä
-
1 tlVanilliinisokeri
-
75 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
0.63 cupRypsiöljy
-
0.2 tlSuola, pöytäsuola