Porkkanakakku
-
Avainsanat:
- Leivonnaiset makeat
Valmistusohje
pohja:
5 munaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria
6 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ½ tl kanelia
300 g sulatettua voita tai margariinia
500 g porkkanoita raastettuna
1 appelsiinin raastettu kuori
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita lopuksi joukkoon sula rasva, raastettu appelsiininkuori sekä porkkanaraaste.
4. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
5. Paista 200°C:ssa noin puoli tuntia.
Fariinisokerilla pohjasta tulee tummempi kuin pelkällä tavallisella sokerilla.
kuorrutus:
200 g maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
50 g voita
3 ½ dl tomusokeria
2 ½ tl vaniljasokeria
koristeeksi: pähkinärouhetta
1. Pehmitä voi ja tuorejuusto vatkaamalla.
2. Lisää sokerit joukkoon.
3. Levitä seos jäähtyneen kakkulevyn päälle.
4. Koristele pähkinärouheella.
Tarjoa kakku kokonaisena tai leikkaa siitä valmiita annospaloja.
- Energia 323 kcal/annos
- Rasva 16.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.7 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41 g
- Sokerit 26.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 393.8 mg
- Kalsium 90.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 1.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
2 tspPorkkana
-
2 1/2 tlVanilliinisokeri
-
3 rklPähkinä, saksanpähkinä
-
3 1/2 dlTomusokeri
-
50 gVoi
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
500 gPorkkana
-
300 gVoi
-
1 1/2 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlRuokasooda
-
2 1/2 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
6 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 1/2 dlSokeri
-
2 1/2 dlSokeri
-
5 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton