Ainesosat

  • 5 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 6 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 300 g
    Voi
  • 500 g
    Porkkana
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 50 g
    Voi
  • 3 1/2 dl
    Tomusokeri
  • 3 rkl
    Pähkinä, saksanpähkinä
  • 2 1/2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 tsp
    Porkkana

Reseptin ravintosisältö

Energia 323 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Natrium 393.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 26.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.7 g
  • Rasva 16.5 g

Valmistusohje

pohja:
5 munaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria
6 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ½ tl kanelia
300 g sulatettua voita tai margariinia
500 g porkkanoita raastettuna
1 appelsiinin raastettu kuori

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita lopuksi joukkoon sula rasva, raastettu appelsiininkuori sekä porkkanaraaste.
4. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
5. Paista 200°C:ssa noin puoli tuntia.

Fariinisokerilla pohjasta tulee tummempi kuin pelkällä tavallisella sokerilla.

kuorrutus:
200 g maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
50 g voita
3 ½ dl tomusokeria
2 ½ tl vaniljasokeria
koristeeksi: pähkinärouhetta

1. Pehmitä voi ja tuorejuusto vatkaamalla.
2. Lisää sokerit joukkoon.
3. Levitä seos jäähtyneen kakkulevyn päälle.
4. Koristele pähkinärouheella.

Tarjoa kakku kokonaisena tai leikkaa siitä valmiita annospaloja.

Jaa sivu