Porkkanakaurapuuro

Puurossa maistuvat lämmittävät mausteet ja mehevyyttä tuovat kuivatut aprikoosit & porkkanaraaste.

2 annosta

Valmistusohje

1 porkkana (1 dl porkkanaraastetta)
1 dl kuivattuja aprikooseja
2,5 dl vettä
2,5 dl kaurajuomaa/ maitoa
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa

Lisäksi: pähkinäsekoitusta ja kasvipohjaistagurttia.

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Paloittele aprikoosit.
  3. Siirrä porkkanaraaste ja aprikoosipalat pieneen kattilaan.
  4. Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
  6. Keitä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa.
  7. Tarjoile esimerkiksi pähkinäsekoituksen ja kasvipohjaisengurtin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.41 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 382 kcal
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 62.7 g
  • Sokerit 23.8 g
  • Kuitu, kokonais- 8.6 g
  • Natrium 660 mg
  • Kalsium 96.3 mg
  • Rauta 5 mg
  • C-vitamiini 1.7 mg