Porkkanakaurapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_porkkanakaurapuuro_h2.jpg
Porkkanakaurapuuro
Puurossa maistuvat lämmittävät mausteet ja mehevyyttä tuovat kuivatut aprikoosit & porkkanaraaste.
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Välipalat
Valmistusohje
1 porkkana (1 dl porkkanaraastetta)
1 dl kuivattuja aprikooseja
2,5 dl vettä
2,5 dl kaurajuomaa/ maitoa
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
Lisäksi: pähkinäsekoitusta ja kasvipohjaistagurttia.
- Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
- Paloittele aprikoosit.
- Siirrä porkkanaraaste ja aprikoosipalat pieneen kattilaan.
- Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia.
- Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
- Keitä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoile esimerkiksi pähkinäsekoituksen ja kasvipohjaisengurtin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
0.41 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 382 kcal
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 16.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 62.7 g
- Sokerit 23.8 g
- Kuitu, kokonais- 8.6 g
- Natrium 660 mg
- Kalsium 96.3 mg
- Rauta 5 mg
- C-vitamiini 1.7 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
130 gKaurahiutale
-
250 gMaito, rasvaton
-
70 gAprikoosi, kuivattu
-
1 kplPorkkana
-
0.5 tlKardemumma
-
0.5 tlInkivääri, jauhettu