Porkkanakaurapuuro

2 annosta

Valmistusohje

1 porkkana (1 dl porkkanaraastetta)
1 dl kuivattuja aprikooseja
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa/kauramaitoa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl suolaa

Lisäksi: raejuustoa tai maitoa/kauramaitoa tarjoiluun

  • 1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  • 2. Paloittele aprikoosit.
  • 3. Siirrä porkkanaraaste ja aprikoosipalat pieneen kattilaan. 4. Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia.
  • 5. Sekoita joukkoon kaura- ja kookoshiutaleet.
  • 6. Keitä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa.
  • 7. Tarjoile esimerkiksi maidon tai kauramaidon ja raejuuston kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 480 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • Kalsium 71 mg
  • Natrium 665.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.5 g
  • Sokerit 24.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 76.9 g
  • Proteiini 17.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Rasva 15.4 g