Porkkanakaurapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/porkkanakaurapuuro.jpg
Porkkanakaurapuuro
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Välipalat
Valmistusohje
1 porkkana (1 dl porkkanaraastetta)
1 dl kuivattuja aprikooseja
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa/kauramaitoa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl suolaa
Lisäksi: raejuustoa tai maitoa/kauramaitoa tarjoiluun
- 1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
- 2. Paloittele aprikoosit.
- 3. Siirrä porkkanaraaste ja aprikoosipalat pieneen kattilaan. 4. Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia.
- 5. Sekoita joukkoon kaura- ja kookoshiutaleet.
- 6. Keitä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa.
- 7. Tarjoile esimerkiksi maidon tai kauramaidon ja raejuuston kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 480 kcal/annos
- C-vitamiini 1.5 mg
- Rauta 5.2 mg
- Kalsium 71 mg
- Natrium 665.6 mg
- Kuitu, kokonais- 9.5 g
- Sokerit 24.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 76.9 g
- Proteiini 17.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
- Rasva 15.4 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplPorkkana
-
70 gAprikoosi, kuivattu
-
250 gMaito, rasvaton
-
130 gKaurahiutale
-
32.5 gKookoshiutale
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola