Porkkanalaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkanalaatikkonetti.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvisruoat
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
3 dl porkkanoiden keitinlientä
1 dl mannasuurimoita
1 rkl rasvaa
1 tl suolaa
valkopippuria
siirappia
(kermaa)
1. Kuori porkkanat, keitä ne kypsiksi ja soseuta.
2. Lisää joukkoon muut aineet. Osan keitinliemestä voi korvata maidolla.
3. Pane seos voideltuun uunivuokaan.
4. Kypsennä laatikkoa 200°C:ssa noin tunti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
147
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 10.8 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 57.1 mg
- Natrium 423.6 mg
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Sokerit 13.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.2 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 2.8 g
Ainesosat
-
1000 gPorkkana
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlMannasuurimo
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlValkopippuri
-
2 rklSiirappi