Avainsanat:

Ainesosat

  • 1000 g
    Porkkana
  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 159 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Natrium 423.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Keitä riisi kypsäksi.
  3. Soseuta porkkanat.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200°C:ssa noin tunnin ajan.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu