Avainsanat:

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Vettä voi olla vain sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät.
  2. Keitä riisi toisessa kattilassa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200°C:ssa noin tunnin ajan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 159 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 10.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Natrium 423.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g
Jaa sivu