Avainsanat:

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Keitä riisi kypsäksi.
  3. Soseuta porkkanat.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200°C:ssa noin tunnin ajan.

Ainesosat

  • 1000 g
    Porkkana
  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 159 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Natrium 423.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g

Kommentit (3)

  1. Tää on niin tätä. !”#¤ ”Kaikki tietää” onko tuossa 5 dl:ssa mukana riisin keitinvesi vai ei?

    • Hei!
      Porkkanat keitetään erikseen vähässä vedessä, niin että ne eivät ihan peity. Riisi keitetään 5 desissä vettä kypsäksi. Vesi imeytyy riisiin kypsymisen aikana.

  2. Hyvin onnistui. Laitoin vähän vähemmän riisiä. Kypsennysaikaa vähän pidensin. Ihan hyvä, kun ei välttämättä tarvitse maitoa tai kermaa laittaa.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu