Valmistusohje

400 g porkkanoita
200 g pekaanipähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
150 g kuivattuja taateleita
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Kuorrute:
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 rkl kookosrasva
0,5 dl vettä
2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
0,5 tl vaniljajauhetta

Koristeluun:
pekaanipähkinöitä

  1. Laita kuorrutteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen 1-2 tunniksi tai yön yli.
  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  3. Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ensin pekaanipähkinät ja hienonna karkeaksi rouheeksi. Lisää porkkanaraaste, kookoshiutaleet, taatelit, mausteet ja siirappai. Anna koneen käydä noin minuutin ajan.
  4. Painele seos silikonisiin tai paperisiin muffinivuokiin ja nosta viileään maustumaan.
  5. Valuta ja huuhtele liotetut cashew-pähkinät.
  6. Laita kookosrasva sulamaan lämpimään vesihauteeseen.
  7. Mittaa tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorrutteen muut aineet paitsi kookosrasva. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaisen sileää. Kaavi tarvittaessa seosta reunoilta alas muutaman kerran. Lisää viimeiseksi koneen käydessä sula kookosrasva.
  8. Levitä kuorrute porkkanaleivosten päälle ja koristele leivokset kokonaisilla tai hienonnetuilla pekaanipähkinöillä.
  9. Anna leivosten jähmettyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 289 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 2.9 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 45.7 mg
  • Natrium 11.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.6 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 21.9 g