Ainesosat

  • 4 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 3 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Ruokasooda
  • 120 g
    Porkkana
  • 140 g
    Ananas, omassa liemessään
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/4 dl
    Rypsiöljy
  • 150 g
    Sulatejuusto, rasvaa 27-35 %, runsasrasvainen
  • 150 g
    Voi
  • 200 g
    Tomusokeri
  • 40 g
    Pähkinä, saksanpähkinä
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 252 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 41.3 mg
  • Natrium 320.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 20.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.4 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 13.6 g

Valmistusohje

3 kkp vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 kkp sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
2 kkp porkkanaraastetta
1 prk ( pieni) ananasmurskaa
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
¾ kkp öljyä

Kuorrutus:
150 g sulatejuustoa
150 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
200 g tomusokeria

Pinnalle: ½ kkp pähkinärouhetta

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Mittaa kulhoon luettelon mukaisessa järjestyksessä kaikki aineet.
  3. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  5. Paista noin 15 minuuttia  225°C:ssa.
  6. Anna jäähtyä. Tee sillä välin kuorrutus.
  7. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.
  8. Levitä seos jäähtyneen leivoslevyn päälle.
  9. Leikkaa levy neliön muotoisiksi leivoksiksi.
  10. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

HUOM! kkp = kahvikuppi = 1 1/2 dl

Jaa sivu