Porkkanaleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Porkkanaleivokset.jpg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Kesä
- Leivonnaiset makeat
- Syksy
Valmistusohje
3 kkp (4 ½ dl) vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 kkp (3 dl) sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
2 kkp (3 dl) porkkanaraastetta
1 prk ( pieni) ananasmurskaa
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
¾ kkp (1,2 dl) öljyä
Kuorrutus:
150 g sulatejuustoa
150 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
200 g tomusokeria
Pinnalle: ½ kkp (0,75 dl) pähkinärouhetta
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Mittaa kulhoon luettelon mukaisessa järjestyksessä kaikki aineet.
- Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Paista noin 15 minuuttia 225°C:ssa.
- Anna jäähtyä. Tee sillä välin kuorrutus.
- Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.
- Levitä seos jäähtyneen leivoslevyn päälle.
- Leikkaa levy neliön muotoisiksi leivoksiksi.
- Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
HUOM! kkp = kahvikuppi = 1 1/2 dl
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 41.3 mg
- Natrium 320.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 20.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.4 g
- Proteiini 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Rasva 13.6 g
Ainesosat
-
4 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
3 dlSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlRuokasooda
-
120 gPorkkana
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 1/4 dlRypsiöljy
-
150 gSulatejuusto, rasvaa 27-35 %, runsasrasvainen
-
150 gVoi
-
200 gTomusokeri
-
40 gPähkinä, saksanpähkinä
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1 tlVanilliinisokeri
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus