Valmistusohje

1,5 dl kauraranskankermaa (tai tavallista, jos lapsi on yli 10 kk)
2 rkl kaurahiutaleita
2 tl kuivattua timjamia
0,25 tl mustapippuria
1 porkkana
1 kananmuna
400 g jauhelihaa
0,75 tl suolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, kaurahiutaleet, timjami ja mustapippuri. Anna turvota hetki.
3. Huuhdo, kuori ja raasta porkkana.
4. Lisää ranskankermaseokseen porkkanaraaste, kananmuna ja jauheliha. Sekoita hyvin.
5. Muotoile vauvalle muutamat pyörykät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää lopputaikinaan suola ja muotoile lopputaikinastakin pullia.
6. Paista uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 50.4 mg
  • Natrium 125 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
  • Proteiini 16 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 10.1 g

Kommentit (2)

  1. Hyvänmakuisia pyöryköitä tuli ja maistui myös vauvalle.
    Onko ohjeessa kirjoitusvirhe: uuni kuumennetaan 225 asteiseksi mutta pyörykät paistetaan 200 asteessa?

    • Kiitos vinkkauksesta, asteet on nyt korjattu reseptiin!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*