Porkkanapallot

G
20 annosta

Valmistusohje

1 porkkana
1 ½ dl saksanpähkinöitä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl rusinoita
2 rkl hilloa tai ksylitolilla maustettua omenavalmistetta
1 rkl kookosöljyä
½ tl kanelia
Lisäksi
½ dl voimakaurajauhetta tai kauraleseitä 

  1. Pese, kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Jätä massaan halutessasi purutuntumaa.
  3. Jaa seos noin 20 osaan ja muotoile palloiksi. Pyöräytä pallojen pinnat voimakaurajauheessa tai kauraleseissä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Porkkanapallojen massa voi olla liian raskas tehosekoittimelle, joten paras väline massan hienontamiseen on monitoimikoneen leikkuuterä.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

  • Energia 49 kcal/annos
  • Rasva 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 0.7 mg
  • Kalsium 7.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg