Porkkanapiirakka (gluteeniton)

G
16 annosta

Valmistusohje

Piirakkapohja
4 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl maapähkinävoita
3-4 porkkanaa (n. 4 dl raastetta)
2 tlk ananasmurskaa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta (pirkka tai semper)
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Kuorrutus
120 g pehmeää voita
8 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

  1. Valuta ananasmurska ja raasta porkkanat.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon porkkanaraaste, maapähkinävoi ja ananasmurska.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet, lisää ne sulan rasvan kanssa taikinaan.
  5. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tarvittaessa tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä piiras huolellisesti ennen kuorruttamista.
  7. Yhdistä kuorrutteen ainesosat sähkövatkaimella tasaiseksi.
  8. Levitä kuorrutetta piiraan päälle. Koristele esimerkiksi veriappelsiinisiivuilla.

Vinkki! Voit käyttää koristeluun myös muita sitrushedelmiä, kuten tavallista appelsiinia!

  • Energia 485 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 198 mg
  • Natrium 308 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 53.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 75.1 g
  • Proteiini 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Rasva 18.6 g