Ainesosat

  • 180 g
    Porkkana
  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 5 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 161 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 46.1 mg
  • Natrium 145.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.3 g

Valmistusohje

noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa

4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai
50 g sulaa margariinia tai voita
5 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.
  2. Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita.
  3. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi.
  4. Paista niitä uunissa 250°C lämmössä noin 15 minuuttia.
Jaa sivu