Valmistusohje

noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa

4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai
50 g sulaa margariinia tai voita
5 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.
  2. Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita.
  3. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi. Pistele rieskoja haarukalla.
  4. Paista niitä uunissa 250 asteen lämmössä 12-15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile rieskoja myös lanttu- ja palsternakkaraasteilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 161 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 46.1 mg
  • Natrium 145.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.3 g