Valmistusohje

noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa

4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai
50 g sulaa margariinia tai voita
5 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.
  2. Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita.
  3. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi. Pistele rieskoja haarukalla.
  4. Paista niitä uunissa 250 asteen lämmössä 12-15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile rieskoja myös lanttu- ja palsternakkaraasteilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 46.1 mg
  • Natrium 145.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.3 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus