Valmistusohje

yli 4 kk
3–4 annosta

2 (200 g) porkkanaa
noin 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat.
Voit käyttää myös vastaavan määrän pakastettuja porkkanoita.
2. Lisää porkkanakuutiot kiehuvaan veteen.
Vettä saa olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
3. Keitä kypsäksi noin 15 min. (pakastekasviksia vähemmän aikaa).
4. Soseuta porkkanakuutiot esim. haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä sen verran, että seos on sopivan löysää.

Kasvissose säilyy jääkaapissa vuorokauden, soseen voi myös pakastaa kerta-annoksiin.
Valmista kasvissoseita useammasta kasviksesta, saat vaihtelua makuihin.

Hyviä yhdistelmiä ovat mm.

  • 2 dl porkkanakuutioita + 2 dl perunakuutioita
  • 2 dl kesäkurpitsakuutioita + 1 dl perunakuutioita + 1 dl pakastettua maissia
  • 2 dl kukkakaalilohkoja + 2 dl porkkanakuutioita
  • 2 dl parsakaalilohkoja + 2 dl perunakuutioita
  • 2 dl perunakuutioita + 1 dl pakastettuja herneitä + 1 dl kukkakaalilohkoja
  • 2 dl kesäkurpitsakuutioita + 2 dl palsternakkakuutioita

Ainesosat

  • 200 g
    Porkkana
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 16 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.3 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 15.2 mg
  • Natrium 9.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.6 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu