Poropiirakka
-
Avainsanat:
- Joulu
- Liha
- Suolainen leivonta
- Talvi
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 sipuli
½ paprika
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl emmentalia raasteena
2 munaa
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
1 dl persiljasilppua
1 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
1.Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste.
2.Nypi joukkoon margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
3.Painele kevyesti voidellun, piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle. Pistele pohjaa haarukalla.
4.Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
5.Hienonna sipuli ja kuutioi paprika pieniksi, kuullota niitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa.
6.Hienonna poro. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle.
7.Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
8.Anna vetäytyä hetki ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 309 kcal/annos
- Rasva 17.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
- Proteiini 16.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 328.5 mg
- Kalsium 266.1 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 19.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 gMustapippuri
-
1 gYutaka Wasabi piparjuuritahna 43 g
-
0.5 cup choppedPersilja, tuore
-
200 gRaejuusto, rasvaton, vl
-
0.5 kplPaprika, keskiarvo
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 tlLeivinjauhe
-
125 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
125 gPoronliha
-
180 gVehnäjauho, valkoinen
-
125 gMargariini 60%, kultarypsi