Poropiirakka

8 annosta

Valmistusohje

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
½ paprika
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl emmentalia raasteena
2 munaa
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
1 dl persiljasilppua
1 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

1.Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste.
2.Nypi joukkoon margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
3.Painele kevyesti voidellun, piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle. Pistele pohjaa haarukalla.
4.Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
5.Hienonna sipuli ja kuutioi paprika pieniksi, kuullota niitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa.
6.Hienonna poro. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle.
7.Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
8.Anna vetäytyä hetki ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.85 kg CO2 ekv
  • Energia 309 kcal/annos
  • Rasva 17.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Proteiini 16.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 328.5 mg
  • Kalsium 266.1 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 19.1 mg