Valmistusohje

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1,75 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
1,5 dl vettä

Täyte:
400 g poronkäristyslihaa (pakaste)
200 g tuoreita suppilovahveroita tai 20 g kuivattuja sieniä
1 iso punasipuli
1 tl suolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippuria
200 g ranskankermaa (ei kevyt)

  1. Ota poronkäristysliha sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Valmista taikina. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, suola ja öljy. Lisää ensin puolet vedestä ja sekoita haarukalla. Lisää sitten loput vedestä ja kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä.
  3. Puhdista sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne kulhoon ja kaada päälle kuumaa vettä. Anna sienten liota 15–20 minuuttia. Purista sienet kuivaksi.
  4. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paista poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla, rosmariinilla ja mustapippurilla.
  5. Kauli taikina uunipellin pituiseksi soikeaksi levyksi. Levitä päälle ranskankerma. Lisää sitten poronkäristys, sipulirenkaat ja suppilovahverot.
  6. Paista poropizza uunin keskitasolla 250 asteessa noin 20 minuuttia.

Vastuullinen lihaa syövä kuluttaja korvaa, jos mahdollista, osan naudanlihasta esimerkiksi riistan- tai poronlihalla, jonka ympäristövaikutukset ovat hyvin alhaiset.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 621 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 11.4 mg
  • Kalsium 74.9 mg
  • Natrium 1312.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 60.4 g
  • Proteiini 31.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.8 g
  • Rasva 30 g
Jaa sivu