Valmistusohje

1 dl korppujauhoja
2 dl olutta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kylmäsavuporoa
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
½ tl timjamia
½ tl suolaa
mustapippuria
puoli ruukkua persiljaa hienonnettuna

  1. Sekoita korppujauhot olueen ja anna niiden turvota hetki.
  2. Hienonna sipulit ja kylmäsavuporo.
  3. Lisää turvotettujen korppujauhojen joukkoon loput ainekset ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Pyörittele massasta pieniä cocktailpyöryköitä ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet tasaisen ruskean värin.

Tarjoile esimerkiksi herukka- tai puolukkahyytelön kanssa.

Ainesosat

  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 dl
    Olut, keskiolut, 4,5 til% alkoholia
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 100 g
    Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu
  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 tl
    Timjami
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 25 g
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 232 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.5 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • Kalsium 29.1 mg
  • Natrium 689.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
  • Proteiini 24 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 9.3 g
Jaa sivu