Poropyörykät

5 annosta

Valmistusohje

1 dl korppujauhoja
2 dl olutta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kylmäsavuporoa
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
½ tl timjamia
½ tl suolaa
mustapippuria
puoli ruukkua persiljaa hienonnettuna

  1. Sekoita korppujauhot olueen ja anna niiden turvota hetki.
  2. Hienonna sipulit ja kylmäsavuporo.
  3. Lisää turvotettujen korppujauhojen joukkoon loput ainekset ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Pyörittele massasta pieniä cocktailpyöryköitä ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet tasaisen ruskean värin.

Tarjoile esimerkiksi herukka- tai puolukkahyytelön kanssa.

Hiilijalanjälki
1.06 kg CO2 ekv
  • Energia 232 kcal/annos
  • Rasva 9.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 24 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 689.2 mg
  • Kalsium 29.1 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • C-vitamiini 11.5 mg