Poropyörykät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1570.jpg
Poropyörykät
-
Avainsanat:
- Liha
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 dl korppujauhoja
2 dl olutta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kylmäsavuporoa
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
½ tl timjamia
½ tl suolaa
mustapippuria
puoli ruukkua persiljaa hienonnettuna
- Sekoita korppujauhot olueen ja anna niiden turvota hetki.
- Hienonna sipulit ja kylmäsavuporo.
- Lisää turvotettujen korppujauhojen joukkoon loput ainekset ja sekoita massa tasaiseksi.
- Pyörittele massasta pieniä cocktailpyöryköitä ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet tasaisen ruskean värin.
Tarjoile esimerkiksi herukka- tai puolukkahyytelön kanssa.
1.06 kg CO2 ekv
- Energia 232 kcal/annos
- Rasva 9.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 24 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 689.2 mg
- Kalsium 29.1 mg
- Rauta 4.9 mg
- C-vitamiini 11.5 mg
Pääraaka-aineet
-
25 gPersilja
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlTimjami
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
400 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
100 gKokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 dlOlut, keskiolut, 4,5 til% alkoholia
-
1 dlJauho, korppujauho