Pororullat

40 annosta

Valmistusohje

40 kpl

200 g savuporopaistia tai naudan savulihaa viipaleina
täyte:
200g tuorejuustoa (L)
2 tl piparjuurta raastettuna tai maun mukaan
2 dl paprikaa kuutioina
½ dl silputtua persiljaa
ripaus valkopippuria
1 pkt isoa vaaleaa paahtoleipää
(levitettä, L)

  1. Levitä pöydälle kaksi palaa leivinpaperia.
  2. Levitä puolet lihaviipaleista toiselle ja puolet toiselle leivinpaperille limittäin toistensa päälle neliön muotoon.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu piparjuuri, paprikakuutiot, persiljasilppu ja valkopippuri. Maista.
  4. Levitä seos molemmille lihalevyille tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Kääri tiukiksi rulliksi.
  6. Laita rullat pakastimeen, jotta rullat kovettuvat.
  7. Ota jäiset rullat pakastimesta.
  8. Leikkaa paahtoleivistä rullan kokoisia leipiä ja lado leivät tarjoiluastialle. Voit halutessasi voidella leivät kevyesti margariinilla.
  9. Leikkaa jäisistä/kohmeisista rullista terävällä veitsellä noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita ja nosta leiville.
  10. Peitä astiat kelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
  • Vinkki: Voit tehdä ylijääneistä leipäpaloista herkullisia naposteltavia paistamalla ne rapeaksi öljyssä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 55 kcal/annos
  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 164.3 mg
  • Kalsium 8.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 3.9 mg