Ainesosat

  • 200 g
    Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 30 g
    Piparjuuri
  • 70 g
    Paprika, punainen
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1 pieni annos (1.0 g)
    Valkopippuri
  • 500 g
    Paahtoleipä, vehnä, vesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 55 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.9 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 8.8 mg
  • Natrium 164.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 2.2 g

Valmistusohje

40 kpl

200 g savuporopaistia tai naudan savulihaa viipaleina
täyte
200g tuorejuustoa (L)
pala piparjuurta (noin 30 g) raastettuna
2 dl paprikaa kuutioina
½ dl silputtua persiljaa
ripaus valkopippuria
1 pkt isoa vaaleaa paahtoleipää

(levitettä, L)

  1. Levitä pöydälle kaksi palaa leivinpaperia.
  2. Levitä puolet lihaviipaleista toiselle ja puolet toiselle leivinpaperille limittäin toistensa päälle neliön muotoon.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu piparjuuri, paprikakuutiot, persiljasilppu ja valkopippuri.
  4. Levitä seos molemmille lihalevyille tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Kääri tiukiksi rulliksi.
  6. Laita rullat pakastimeen, jotta rullat kovettuvat.
  7. Ota jäiset rullat pakastimesta.
  8. Leikkaa paahtoleivistä rullan kokoisia leipiä ja lado leivät tarjoiluastialle. Voit halutessasi voidella leivät kevyesti.
  9. Leikkaa jäisistä rullista terävällä veitsellä noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita ja nosta leiville.
  10. Peitä astiat kelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
  • Voit tehdä ylijääneistä leipäpaloista herkullisia naposteltavia paistamalla ne rapeaksi öljyssä.
Jaa sivu