Ainesosat

  • 350 g
    Porsaanfilee, ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 %
  • 3 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 2 rkl
    Jauho, maissitärkkelys
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 dl
    Papu, vihreä
  • 70 g
    Purjosipuli
  • 100 g
    Herkkusieni
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 3 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 1/2 dl
    Omenamehu, makeuttamaton
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Maustekastike, soijakastike

Reseptin ravintosisältö

Energia 274 kcal/annos
  • C-vitamiini 95.1 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 53.1 mg
  • Natrium 1424.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 21.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 14.9 g

Valmistusohje

350 g porsaan ulkofilettä tai paistia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
3 rkl öljyä
3 dl paloiteltuja papuja
2 dl suikaloitua purjoa
2 dl viipaloituja herkkusieniä
1 punainen paprika

Kastike:
1 rkl soijakastiketta
3 dl lihalientä
1/2 dl omenamehua
(suolaa)

  1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.
  2. Pane suikaleet kulhoon, lisää soija ja maissitärkkelys.
  3. Sekoita hyvin.
  4. Huuhdo paprika ja poista siemenet, leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  6. Ruskista lihasuikaleet kuumassa pannussa öljyssä nopeasti.
  7. Kääntele niitä koko ajan lastalla ja siirrä lopuksi kulhoon odottelemaan.
  8. Kuumenna pannussa vähän lisää öljyä ja kääntele kasviksia siinä muutama minuutti.
  9. Sekoita kasvisten joukkoon lihasuikaleet ja kastike.
  10. Kiehauta ruoka ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

    Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Jaa sivu