Avainsanat:

Valmistusohje

3 munakoisoa (n. 900 g)
1,5 tl suolaa

1 pussi kevätsipulia (n. 100 g)
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
2 rkl rypsiöljyä
400 g porsaan jauhelihaa
0,5 tl suolaa

4 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä (esim. Yutaka)
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl paahdettua seesamiöljyä (esim. Blue Dragon)
1 dl paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä
1 ruukku korianteria

  1. Huuhtele munakoisot, poista kanta ja leikkaa munakoisot noin 3 cm kuutioiksi. Siirrä munakoisot höyrytyskoriin tai isoon siivilään.
    Mittaa isoon kattilaan vettä noin 1/3 kattilan tilavuudesta ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Nosta höyrytyskori tai siivilä kattilan päälle. Peitä kannella ja/tai foliolla tiiviisti. Höyrytä munakoisoja keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneet. Nosta kori pois kattilan päältä, mutta pidä munakoisot peitettyinä kannen tai folion alla. Mausta munakoisot suolalla.
  2. Munakoisojen kypsyessä leikkaa kevätsipulit, valkosipulinkynnet ja chili ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä wokissa ja paista siinä sipuleja ja chiliä, kunnes valkosipuli alkaa saada väriä. Siirrä kulhoon odottamaan.
  3. Lisää wokkiin 1 rkl rypsiöljyä ja paista siinä possun jauheliha kypsäksi, lähes rapeaksi. Lisää soijakastike, mirin, etikka, seesamiöljy ja suola. Paista sekoittaen 2 minuuttia ja lisää sitten kevätsipuliseos. Paista vielä minuutin verran. Sekoita joukkoon maapähkinät ja hienonna lopuksi korianteri.
  4. Siirrä munakoisot tarjoiluastiaan ja nostele päälle possuseos. Tarjoa halutessasi lisäksi nuudeleita tai viljasekoitusta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 406 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 21.4 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 53 mg
  • Natrium 2049.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.5 g
  • Proteiini 21.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Rasva 30.5 g
Jaa sivu