Punainen kalakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
200 g parsakaalia
50 g lehtikaalia
öljyä
800 g tomaattimurskaa
1 l kalalientä
300 g kotimaista kirjolohta
300 g MSC sertifioitua seitä
4 rkl sitruunanmehua
suolaa
tilliä viimeistelyyn

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Paloittele myös parsakaali varsineen sekä lehtikaalin ruoti repimällä lehtikaalin lehdet pieniksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja porkkanat. Paista hetki, ennen kuin lisäät kattilaan tomaattimurskan ja kalaliemen. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Kun keitto on kiehunut noin kymmenen minuuttia, lisää joukkoon parsakaali. Anna kiehua viitisen minuuttia, ja lisää joukkoon kalapalat sekä lehtikaali. Anna kalojen kypsyä pari minuuttia.
  4. Mausta keitto sitruunanmehulla ja suolalla. Maista keittoa. Suolan määrään vaikuttaa mm. kalaliemen suolaisuus.
  5. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

Vinkki! Lisää keittoon pilkottu maustekurkku samaa aikaan kalapalojen kanssa. Tarjoile keitto smetanan kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.88 kg CO2 ekv
  • Energia 326 kcal/annos
  • Rasva 13.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 29.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
  • Sokerit 14.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 765.4 mg
  • Kalsium 198.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 97.3 mg