Punainen pesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
- Vegaani
Valmistusohje
100 g tomaattipyreetä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 mm chilihiutaleita
- Soseuta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tarkista maku.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.6 g
- Sokerit 3 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 27.3 mg
- Kalsium 10.1 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 4.4 mg
Ainesosat
-
1 rklOmenaviinietikka
-
32 gAuringonkukansiemen
-
90 gOliiviöljy
-
140 gTomaatit, aurinkokuivattu
-
100 gTomaattisose, tomaattipyree