Punainen täytekakku

12 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja (gluteeniton vaihtoehto)
Kostutus: vaaleaa mehua

Täyte:
250 g rahkaa
2 dl kermaa
2 – 3 dl raastettua omenaa
sokeria

Kiisseli: 
5 dl vahvaa, hyvää puolukka- tai karpalomehua
3 rkl perunajauhoja

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Jos käytät perunajauhoja, lisää ne siivilän läpi.
  3. Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  4. Kypsennä 175°C:ssa noin 40 minuuttia.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkaan.
  6. Lisää omenaraaste ja mausta sokerilla.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  8. Kostuta levyjä hiukan vaalealla mehulla. Levitä täyte kerroksien väliin.
  9. Tee päälle tuleva kiisseli. Mittaa perunajauhot kattilaan mehun joukkoon.
  10. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa.
  11. Anna kiisselin jäähtyä hiukan ja kaada se kakun keskelle.

    Tarjolle tuotaessa kakkua voi juhlistaa muutamalla kakkukynttilällä.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 53.9 mg
  • Natrium 48.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 21 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Rasva 8.6 g