Valmistusohje

reilu 1 dl keitettyjä rouskuja
öljyä
suolaa
½ sitruunan tai appelsiinin mehu
4 viipaletta paahtoleipää
4 siivua savukinkkua
4 viipaletta juustoa
1 paprika
persiljasilppua

  1. Hienonna sienet ja paista kevyesti pannulla tilkassa öljyä.
  2. Mausta ripauksella suolaa ja sitruuna- tai appelsiinimehulla.
  3. Leikkaa paprikasta 4 rengasta ja poista siemenet.
  4. Voitele leivät ohuelti ja päällystä kinkkusiivuilla.
  5. Laita paprikarengas kinkun päälle, yksi kullekin leivälle.
  6. Jaa paistetut sienet jokaiselle leivälle paprikarenkaan sisään, ripottele päälle persiljasilppua.
  7. Peitä leivät juustoviipaleella.
  8. Grillaa leivät joko kuumien grillivastusten alla tai uunissa 250°C:ssa, kunnes juusto sulaa.

Ainesosat

  • 2 rkl
    Persilja
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 4 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi
  • 40 g
    Kokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
  • 32 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 50 g
    Kangasrousku

Reseptin ravintosisältö

Energia 171 kcal/annos
  • C-vitamiini 84 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 87 mg
  • Natrium 531.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 7.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu