Punaiset rouskupyörykät
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punaiset-rouskupyorykat_pysty.jpg
		
		Punaiset rouskupyörykät
Valmistusohje
250 g keitettyjä punajuuria
250 g keitettyjä kangasrouskuja
1 sipuli
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl sinappia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
persiljasilppua
- Kuori ja lohko sipuli.
- Laita kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja soseuta.
- Muotoile taikinasta pyöryköitä tai pihvejä ja paista pannulla öljyssä kypsiksi.
Hiilijalanjälki / annos
							0.44							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 114 kcal
- Rasva 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.6 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 808.7 mg
- Kalsium 32.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 7.6 mg
Pääraaka-aineet
- 
								250 gKangasrousku
- 
								3 rklPersilja
- 
								1/2 tlMustapippuri
- 
								1 tlSuola, pöytäsuola
- 
								2 tlSinappi
- 
								2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
- 
								1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
- 
								1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
- 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
- 
								250 gPunajuuri, keitetty, suolaa