Punajuuret Hasselbackan tapaan
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/punajuuri.jpg
-
Avainsanat:
Valmistusohje
8 punajuurta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
50 g piparkakkuja
50 g voita
1 rkl siirappia
Pese punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret pehmeäksi. Kuori jäähtyneet punajuuret. Leikkaa kanta tasaiseksi, niin, että punajuuret pysyvät pystyssä.
Leikkaa pieniä viiltoja punajuureen melkein pohjaan saakka, vieri viereen. Nosta punajuuret voideltuun uunivuokaan.
Ripottele punajuurten päälle suola, mustapippuri ja murskatut piparkakut. Sulata voi. Sekoita joukkoon siirappi. Valuta voi-siirappiseos punajuurten päälle.
Paista punajuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
220
kcal/annos
- C-vitamiini 16 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 33.4 mg
- Natrium 740 mg
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Sokerit 19.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Rasva 12.4 g
Ainesosat
-
8 kplPunajuuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMustapippuri
-
50 gKeksi, piparkakku, teollinen
-
50 gVoi
-
1 rklSiirappi