Punajuuri-omenapaistos
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/punajuuripaistos_perunat_h-2-rotated.jpg
		
		Punajuuri-omenapaistos
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Itsenäisyyspäivä
 - Joulu
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasvis
 - Syksy
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
300 g punajuuria
1 sipuli
1 omena (100 g)
2 dl ruokakermaa
1-2 tl suolaa
lisäksi:
smetanaa
- Suikaloi kuoritut punajuuret ja sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja suikaloi omena ohuiksi suikaleiksi. Voitele univuoka ja laita sihen kasvikset.
 - Sekoita ruokakerma ja suola ja sekoita kasvisten joukkoon.
 - Pasta 175-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia, kunnes paistos on kypsää. Tarjoa smetanan kera.
 
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.52							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 72 kcal
 - Rasva 2.3 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
 - Proteiini 1.1 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
 - Sokerit 10 g
 - Kuitu, kokonais- 2.9 g
 - Natrium 517.3 mg
 - Kalsium 21 mg
 - Rauta 0.8 mg
 - C-vitamiini 12.9 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								20 gSmetana, rasvaa n. 40 %
 - 
								5 gSuola, pöytäsuola
 - 
								2 dlruokakerma
 - 
								200 gOmena, kotimainen, kuorittu
 - 
								1 kplSipuli
 - 
								300 gPunajuuri