Punajuuri-omenapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/punajuuripaistos_perunat_h-2-rotated.jpg
Punajuuri-omenapaistos
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Itsenäisyyspäivä
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
300 g punajuuria
1 sipuli
1 omena (100 g)
2 dl ruokakermaa
1-2 tl suolaa
lisäksi:
smetanaa
- Suikaloi kuoritut punajuuret ja sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja suikaloi omena ohuiksi suikaleiksi. Voitele univuoka ja laita sihen kasvikset.
- Sekoita ruokakerma ja suola ja sekoita kasvisten joukkoon.
- Pasta 175-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia, kunnes paistos on kypsää. Tarjoa smetanan kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 72 kcal/annos
- Rasva 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
- Sokerit 10 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 517.3 mg
- Kalsium 21 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 12.9 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
2 dlruokakerma
-
200 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
1 kplSipuli
-
300 gPunajuuri