Punajuuri-omenapaistos

G
4 annosta

Valmistusohje

300 g punajuuria
1 sipuli
1 omena (100 g)
2 dl ruokakermaa
1-2 tl suolaa
lisäksi:
smetanaa

  1. Suikaloi kuoritut punajuuret ja sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja suikaloi omena ohuiksi suikaleiksi. Voitele univuoka ja laita sihen kasvikset.
  2. Sekoita ruokakerma ja suola ja sekoita kasvisten joukkoon.
  3. Pasta 175-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia, kunnes paistos on kypsää. Tarjoa smetanan kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 72 kcal/annos
  • Rasva 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 517.3 mg
  • Kalsium 21 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 12.9 mg