Valmistusohje

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
1 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Täyte:
2 pienehköä punajuurta
1 pieni punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl (emmental)juustoraastetta
150 g ranskankermaa
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
150 g leipäjuustoa

Valmista pohjataikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kelmulla täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuori punajuuret ja leikkaa ne läpikuultavan ohuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla. Leikkaa myös sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita punajuuret ja sipuli kulhoon. Lisää joukkoon öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja anna maustua hetki.

Sekoita juustoraaste ranskankermaan ja mausta suolalla ja oreganolla. Leikkaa leipäjuusto paloiksi.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (n. 30 cm). Levitä päälle ensin ranskankermaseos (jätä reunasta pari senttiä vapaaksi), sitten punasipuliseos ja lopuksi leipäjuustopalat. Taita reunat täytteen päälle ja rouhi pippuria pinnalle.

Paista galettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 296 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.4 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 251.7 mg
  • Natrium 531.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Rasva 19.3 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*