Valmistusohje

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
1 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Täyte:
2 pienehköä punajuurta
1 pieni punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl (emmental)juustoraastetta
150 g ranskankermaa
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
150 g leipäjuustoa

Valmista pohjataikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kelmulla täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuori punajuuret ja leikkaa ne läpikuultavan ohuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla. Leikkaa myös sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita punajuuret ja sipuli kulhoon. Lisää joukkoon öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja anna maustua hetki.

Sekoita juustoraaste ranskankermaan ja mausta suolalla ja oreganolla. Leikkaa leipäjuusto paloiksi.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (n. 30 cm). Levitä päälle ensin ranskankermaseos (jätä reunasta pari senttiä vapaaksi), sitten punasipuliseos ja lopuksi leipäjuustopalat. Taita reunat täytteen päälle ja rouhi pippuria pinnalle.

Paista galettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 2.4 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 251.7 mg
  • Natrium 531.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Rasva 19.3 g

Kommentit (2)

  1. Haluaisin joskus että huomioitaisiin ulkosuomalaiset näissä ohjeissa. Olen asunut monessa maassa. Tämä vegaanius ei ole vielä mikään ilmiö edes Ruotsissa. Monissa maissa kala on perinteinen jouluruoka ja ihmettelen, että miksi se jää edelleen varjoon? Miksei kalaa jouluruoissa suosita monipuolisesti. Se on proteiinia.
    Mutta voisi näissä raaka-aineissa huomioida muukin EU alue.

    • Kiitos palautteesta. Tämä ohje ei ole vegaaninen. Kestäviä kalavalintoja suosimme Martoissa edelleen ja ohjaamme lisäksi kasvipohjaisten tuotteiden pariin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*