Punajuurigrissinit

4 annosta

Valmistusohje

1,5 di (durum)vehnäjauhoa
2,5 di vettä
1 tl hunajaa tai sokeria
15 g hiivaa
1,5 di hienoksi raastettua punajuurta
4,5 di hiivaleipäjauhoja
0,5 di öljyä
1 tl suolaa
Lisäksi:
öljyä voiteluun
juustoraastetta
hienonnettua rosmariinia tai timjamia
unikon- tai seesaminsiemeniä
merisuolaa

  1. Sekoita (durum)vehnäjauhot, kädenlämpöinen vesi, hunaja ja hiiva kulhossa.
  2. Jätä tekeytymään muutamaksi minuutiksi, kunnes juuri alkaa kuplia. Lisää punajuuriraaste, hiivaleipäjauhot, öljy ja suola.
  3. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja vuoraa pellit leivinpaperilla.
  5. Jaa taikina neljään palaan. Taputtele jokaisesta palasta suorakaiteen muotoinen levy.
  6. Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle juustoa, yrttejä, siemeniä ja suolaa maun mukaan.
  7. Taita taikinalevy pitkältä sivultaan kaksin kerroin ja leikkaa pitkittäin suikaleiksi. Kierrä päällekkäiset suikaleet toistensa ympäri ja nosta tangot unipellille kohoamaan 15 minuutiksi.
  8. Paista 225-asteisessa unissa 7-10 minuuttia, tankojen paksuuden mukaan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 421 kcal/annos
  • Rasva 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.3 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 856.8 mg
  • Kalsium 96.9 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg