Punajuurigrissinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_punajuurilinssikeitto_vaaka__H.jpg
Punajuurigrissinit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
1,5 di (durum)vehnäjauhoa
2,5 di vettä
1 tl hunajaa tai sokeria
15 g hiivaa
1,5 di hienoksi raastettua punajuurta
4,5 di hiivaleipäjauhoja
0,5 di öljyä
1 tl suolaa
Lisäksi:
öljyä voiteluun
juustoraastetta
hienonnettua rosmariinia tai timjamia
unikon- tai seesaminsiemeniä
merisuolaa
- Sekoita (durum)vehnäjauhot, kädenlämpöinen vesi, hunaja ja hiiva kulhossa.
- Jätä tekeytymään muutamaksi minuutiksi, kunnes juuri alkaa kuplia. Lisää punajuuriraaste, hiivaleipäjauhot, öljy ja suola.
- Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen ja vuoraa pellit leivinpaperilla.
- Jaa taikina neljään palaan. Taputtele jokaisesta palasta suorakaiteen muotoinen levy.
- Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle juustoa, yrttejä, siemeniä ja suolaa maun mukaan.
- Taita taikinalevy pitkältä sivultaan kaksin kerroin ja leikkaa pitkittäin suikaleiksi. Kierrä päällekkäiset suikaleet toistensa ympäri ja nosta tangot unipellille kohoamaan 15 minuutiksi.
- Paista 225-asteisessa unissa 7-10 minuuttia, tankojen paksuuden mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 421 kcal/annos
- Rasva 19 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 11.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.3 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 856.8 mg
- Kalsium 96.9 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gSeesaminsiemen, kuorineen
-
20 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
55 gRypsiöljy
-
290 gVaalea leipä, hiivaleipä, vesi, hiivaleipäjauho
-
1 kplPunajuuri
-
15 gHiiva
-
5 gHunaja
-
250 gVesi, vesijohtovesi
-
100 gJauho, vehnäjauho, durum