Punajuurihöystö
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Punajuurihoysto.jpg
		
		Punajuurihöystö
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
Valmistusohje
3 – 4 punajuurta
2 sipulia
1 rkl rasvaa
3 kokonaista neilikkaa
2 – 4 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 – 3 tl sokeria
suolaa
1 laakerinlehti
n. 2 dl vettä
- Raasta raa’at punajuuret karkeaksi raasteeksi.
- Hienonna sipulit ja ruskista ne kevyesti rasvassa.
- Lisää muut aineet ja vettä sen verran, että seos on juuri ja juuri veden peitossa.
- Anna hautua kannen alla kypsäksi.
 –
 Tarjoa joko lämpimänä keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa tai liharuoan lisäkkeenä tai kylmänä etikkasäilykkeen tapaan.
 Punajuurihöystö säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.
Hiilijalanjälki / annos
							0.3							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 78 kcal
- C-vitamiini 10.3 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 27.4 mg
- Natrium 321.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 3.7 g
Pääraaka-aineet
- 
								1 rklRypsiöljy
- 
								280 gPunajuuri
- 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
- 
								3 rklViinietikka
- 
								1/2 tlSuola, pöytäsuola
- 
								2 tlSokeri
- 
								2 dlVesi, vesijohtovesi
- 
								2 gLaakerinlehti
- 
								1/2 tspNeilikka, jauhettu