Punajuurihöystö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Punajuurihoysto.jpg
Punajuurihöystö
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
Valmistusohje
3 – 4 punajuurta
2 sipulia
1 rkl rasvaa
3 kokonaista neilikkaa
2 – 4 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 – 3 tl sokeria
suolaa
1 laakerinlehti
n. 2 dl vettä
- Raasta raa’at punajuuret karkeaksi raasteeksi.
- Hienonna sipulit ja ruskista ne kevyesti rasvassa.
- Lisää muut aineet ja vettä sen verran, että seos on juuri ja juuri veden peitossa.
- Anna hautua kannen alla kypsäksi.
–
Tarjoa joko lämpimänä keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa tai liharuoan lisäkkeenä tai kylmänä etikkasäilykkeen tapaan.
Punajuurihöystö säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 78 kcal/annos
- C-vitamiini 10.3 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 27.4 mg
- Natrium 321.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 3.7 g
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
280 gPunajuuri
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 rklViinietikka
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSokeri
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 gLaakerinlehti
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu