Valmistusohje

3 – 4 punajuurta
2 sipulia
1 rkl rasvaa
3 kokonaista neilikkaa
2 – 4 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 – 3 tl sokeria
suolaa
1 laakerinlehti
n. 2 dl vettä

  1. Raasta raa’at punajuuret karkeaksi raasteeksi.
  2. Hienonna sipulit ja ruskista ne kevyesti rasvassa.
  3. Lisää muut aineet ja vettä sen verran, että seos on juuri ja juuri veden peitossa.
  4. Anna hautua kannen alla kypsäksi.

    Tarjoa joko lämpimänä keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa tai liharuoan lisäkkeenä tai kylmänä etikkasäilykkeen tapaan.
    Punajuurihöystö säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.

Ainesosat

  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 280 g
    Punajuuri
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Viinietikka
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Sokeri
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 78 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.3 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 27.4 mg
  • Natrium 321.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 3.7 g
Jaa sivu