Valmistusohje

1 prk (250 g) säilykekikherneitä
300 g punajuuria
0,5 dl öljyä (oliivi tai rypsi)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Keitä, kuori ja paloittele punajuuret. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä.

Pane ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi tahnaksi. Ohenna tahnaa tarvittaessa vedellä.

Tarjoa hummus dippinä tuoreiden kasvisten ja rapean leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 6.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 26.4 mg
  • Natrium 307.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 8.3 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*