Punajuurikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g punajuurta
pala juuriselleriä
1 purjo
1 rkl öljyä
1 ¼ l vettä
1–2 kasvisliemikuutiota
1 rkl viinietikkaa
rouhittua mustapippuria

Lisäkkeeksi:
sinihomejuustomuruja
kermaviiliä tai ranskankermaa

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja selleri ohueksi raasteeksi.
  2. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.
  3. Kuumenna öljy kattilassa, lisää raasteet ja hauduta niitä sekoittaen viitisen minuuttia.
  4. Lisää vesi, liemikuutiot, pippuri ja viinietikka.
  5. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.

Tarjoa keiton lisänä sinihomejuustoa, kermaviiliä tai ranskankermaa.

Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv
  • Energia 109 kcal/annos
  • Rasva 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 1027.9 mg
  • Kalsium 60 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 30.1 mg