Valmistusohje

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
200 g kesäkurpitsaa
3 (n. 300 g) punajuurta
1 sipuli
2 munaa
3 dl kermamaitoa
1 tl suolaa salviaa tai meiramia

  1. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja kuoritut punajuuret ja hienonna sipuli.
  3. Sekoita suurimot ja kasvikset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kaada päälle maustettu munamaitoseos.
  6. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

    Laatikon voi valmistaa myös kypsistä punajuurista.

Ainesosat

  • 1 dl
    Ohrasuurimo
  • 200 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 300 g
    Punajuuri
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Maito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 191 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.3 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • Kalsium 143.4 mg
  • Natrium 683.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 5.3 g
Jaa sivu