Punajuurilaatikko

4 annosta

Valmistusohje

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
200 g kesäkurpitsaa
3 (n. 300 g) punajuurta
1 sipuli
2 munaa
3 dl kermamaitoa
1 tl suolaa salviaa tai meiramia

  1. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja kuoritut punajuuret ja hienonna sipuli.
  3. Sekoita suurimot ja kasvikset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kaada päälle maustettu munamaitoseos.
  6. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

    Laatikon voi valmistaa myös kypsistä punajuurista.
Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv
  • Energia 191 kcal/annos
  • Rasva 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 683.3 mg
  • Kalsium 143.4 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 20.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus