Valmistusohje

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
200 g kesäkurpitsaa
3 (n. 300 g) punajuurta
1 sipuli
2 munaa
3 dl kermamaitoa
1 tl suolaa salviaa tai meiramia

  1. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja kuoritut punajuuret ja hienonna sipuli.
  3. Sekoita suurimot ja kasvikset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kaada päälle maustettu munamaitoseos.
  6. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

    Laatikon voi valmistaa myös kypsistä punajuurista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 191 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 683.3 mg
  • Kalsium 143.4 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 20.3 mg
Jaa sivu