Valmistusohje

1 pkt (500 g) punajuuri-perunasosetta tai saman verran punajuuria soseutettuna
1 dl vettä
¼ tl suolaa
¾ dl tummia mannasuurimoita
2 dl (savu)juustoraastetta

1. Sekoita punajuuri-perunasose, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen kannen alla 6–7 minuuttia.
2. Lisää raastettu (savu)juusto ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli puuro on liian paksua. Anna maustua kannen alla vielä hetken. Tarkista maku. Tarjoa lisäkkeenä polentan tapaan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 198 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.9 g
  • Sokerit 10.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 877.1 mg
  • Kalsium 202.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 4.5 mg
Jaa sivu