Valmistusohje

1 pkt (500 g) punajuuri-perunasosetta tai saman verran punajuuria soseutettuna
1 dl vettä
¼ tl suolaa
¾ dl tummia mannasuurimoita
2 dl (savu)juustoraastetta

1. Sekoita punajuuri-perunasose, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen kannen alla 6–7 minuuttia.
2. Lisää raastettu (savu)juusto ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli puuro on liian paksua. Anna maustua kannen alla vielä hetken. Tarkista maku. Tarjoa lisäkkeenä polentan tapaan.

Reseptin ravintosisältö

Energia 198 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.5 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 202.6 mg
  • Natrium 877.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.9 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Rasva 6.3 g
Jaa sivu