Valmistusohje

5-6  punajuurta (noin 600 g)
3 sipulia
1-2 rkl öljyä
5 munaa
1 dl kahvi- tai kuohukermaa
150 g sinihomejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1-2 tl rakuunaa
1/2 tl suolaa

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori.
  2. Hienonna sipulit ja kypsennä niitä joko mikroaaltouunissa 2-3 minuuttia tai öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Soseuta ensin punajuuret ja sipulit.
  4. Lisää joukkoon munat, sitten kerma, juusto muruina ja mausteet.
  5. Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen noin 1,5 litran vuokaan.
  6. Nosta vuoka uunipannulle, jossa on vettä.
  7. Kypsennä uunissa 150°C:ssa  noin 1 1/2 tuntia.

    Kumoa vähän jäähtynyt patee tarjoiluvadille.Pateen valmistaminen monitoimikoneella tai sauvasekoittimella käy näppärästi.
    Pateen voi tarjota sekä lämpimänä että kylmänä.

Ainesosat

  • 600 g
    Punajuuri
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 5 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 150 g
    Juusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 1/2 tl
    Rakuuna, kuivattu
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.1 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 137.9 mg
  • Natrium 408.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Rasva 16.4 g
Jaa sivu