Valmistusohje

Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1,5 dl kylmää vettä
1 tl suolaa

Vuokien voiteluun: voita tai öljyä

Täyte:
4 sipulia
3 keskikokoista punajuurta
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria

150 g ricottajuustoa (tai muuta kovaa tuorejuustoa)
2 rkl juoksevaa hunajaa

  1. Valmista taikina sekoittamalla ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi.
  3. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi.
  4. Kuumenna voi ja öljy pannussa.
  5. Kuullota punajuurta ja sipulia keskilämmöllä pannussa sekoitellen noin 10 minuuttia.
  6. Madalla lämpöä ja anna hautua kannen alla lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  7. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.
  8. Painele taikina tasaisesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
  9. Jaa täyte tasaisesti pohjien päälle ja ripottele päälle raastettua juustoa ja valuta päälle hunajaa.
  10. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia koosta riippuen, kunnes piiraat saavat kauniin värin ja pohjat vaikuttavat kypsiltä.

Ainesosat

  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Voi
  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 240 g
    Punajuuri
  • 1 tl
    Timjami
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 150 g
    Juusto, ricotta, rasvaton maito
  • 2 rkl
    Hunaja
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 197 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 72.4 mg
  • Natrium 340.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.8 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 9.4 g
Jaa sivu