Valmistusohje

3 dl risottoriisiä
3 rkl rypsiöljyä
3 punajuurta
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä fondista
suolaa
pippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
1 rkl hienonnettua timjamia

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja hienonnetut sipulit. Sekoita, kunnes kasvikset kuumenevat.

Lisää valkoviini koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kanalientä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.

Mehevöitä risotto tuorejuustolla ja mausta sinihome- tai vuohenjuustolla sekä timjamilla. Tarkista maku.

Punajuuririsotto sopii erityisesti kalkkunan, hanhen, ankan tai muiden lintujen ja esimerkiksi broilerin lisäkkeeksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 339 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.7 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 147 mg
  • Natrium 1593.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
  • Proteiini 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 16.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*