Punajuuririsotto

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl risottoriisiä
3 rkl rypsiöljyä
3 punajuurta
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä fondista
suolaa
pippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
1 rkl hienonnettua timjamia

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja hienonnetut sipulit. Sekoita, kunnes kasvikset kuumenevat.
  2. Lisää valkoviini koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kanalientä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.
  3. Mehevöitä risotto tuorejuustolla. Mausta sinihome- tai vuohenjuustolla, sekä timjamilla. Tarkista maku.

Punajuuririsotto sopii erityisesti kalkkunan, hanhen, ankan tai muiden lintujen ja esimerkiksi broilerin lisäkkeeksi.

  • Energia 339 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.7 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 147 mg
  • Natrium 1593.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
  • Proteiini 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 16.7 g