Punakaali-appelsiinisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_havikki_salaatti_vaaka_h.jpg
Punakaali-appelsiinisalaatti
Valmistusohje
puolikas punakaali
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 appelsiinia
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta mustapippuria
- Viipaloi tai raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi.
- Pilko porkkana ohuiksi kiekoiksi.
- Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Kuori appelsiini ja paloittele suupaloiksi.
- Asettele kasvikset tarjoiluastialle ja sekoita. Ripottele sekaan auringonkukansiemenet.
- Sekoita öljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri kastikkeeksi ja lisää salaatin joukkoon.
Testattu Marttakeittiössä
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 376 kcal/annos
- Rasva 25.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 10 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
- Sokerit 19.1 g
- Kuitu, kokonais- 8.2 g
- Natrium 152 mg
- Kalsium 146.7 mg
- Rauta 3.1 mg
- C-vitamiini 188 mg
Pääraaka-aineet
-
0.2 gMustapippuri
-
0.2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklHunaja
-
2 rklViinietikka
-
3.5 rklRypsiöljy
-
7 rklAuringonkukansiemen
-
2 kplAppelsiini, kuorittu
-
300 gKukkakaali
-
2 kplPorkkana
-
500 gPunakaali