Valmistusohje

1 kg punakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
½ dl tummaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
3-4 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua meiramia)

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä odottamaan.
  3. Lisää pannulle kaalisuikaleet ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta siirapilla ja lisää hienonnetut yrtit.
  4. Hauduta 10-15 minuuttia välillä käännellen.
  5. Tarjoa esim. puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 134.5 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 71 mg
  • Natrium 449.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 13.9 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*