Punakaalilaatikko pannulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Ikavuosiin_punakaalilaatikko_vaaka_H.jpg
Punakaalilaatikko pannulla
Valmistusohje
1 kg punakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
½ dl tummaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
3-4 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua meiramia)
- Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä odottamaan.
- Lisää pannulle kaalisuikaleet ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta siirapilla ja lisää hienonnetut yrtit.
- Hauduta 10-15 minuuttia välillä käännellen.
- Tarjoa esim. puolukkasurvoksen kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 239 kcal/annos
- C-vitamiini 134.5 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 71 mg
- Natrium 449.5 mg
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Sokerit 12.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
- Proteiini 14.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 13.9 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gPunakaali
-
1 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
400 gJauheliha, sika-nauta
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
45 gHunaja