Punakaalilaatikko pannulla

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg punakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
½ dl tummaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
3-4 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua meiramia)

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä odottamaan.
  3. Lisää pannulle kaalisuikaleet ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta siirapilla ja lisää hienonnetut yrtit.
  4. Hauduta 10-15 minuuttia välillä käännellen.
  5. Tarjoa esim. puolukkasurvoksen kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 134.5 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 71 mg
  • Natrium 449.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 13.9 g